Σε ένα καινούριο σπίτι το πρώτο μέλημά μας είναι η αγορά επίπλων. Όσα έπιπλα και αν τοποθετηθούν στον χώρο, δεν συνεπάγεται ότι θα μετατραπεί σε ζεστός και φιλόξενος. Μπορεί να συνεχίσει να δίνει την αίσθηση του άδειου και ψυχρού χώρου και αυτό να είναι απογοητευτικό.

Μια εύκολη κίνηση που μπορείς να κάνεις για να αποκτήσει προσωπικότητα ο χώρος σου είναι το χρώμα. Αρχικά θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά χρώματα και επειδή η παλέτα των χρωμάτων είναι ανεξάντλητη, μπορείς να εστιάσεις σε δύο με διαφορετικούς χρωματικούς τόνους. Βάψε τους τοίχους σου ή τοποθέτησε ταπετσαρία και θα δεις μεγάλη αλλαγή στο χώρο σου.

Τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι αυτά που θα δώσουν ενδιαφέρον και ζεστασιά στο χώρο σου. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά, αλλά να ταιριάζουν με την προσωπικότητά σου και να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία του σπιτιού. Διατίθεται μεγάλη ποικιλία, όπως πίνακες, καθρέπτες, κεριά, βάζα, γλυπτά στα οποία σίγουρα μπορείς να επενδύσεις.

Εάν έχεις τη δυνατότητα, αναδιάταξε τα έπιπλα στο χώρο σου. Για παράδειγμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πλάτη του καναπέ σου ώστε να οριοθετήσεις το χώρο του σαλονιού. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την τραπεζαρία ή το γραφείο. Αποτελεί έναν τρόπο για να ζεστάνεις το χώρο σου εύκολα!

Τέλος, αυτό που μπορείς να κάνεις για έναν πιο φιλόξενο χώρο είναι να επιλέξεις το σωστό φωτισμό. Αναζήτησε λύσεις που θα φωτίζουν όλο το δωμάτιο, εξαλείφοντας οποιοδήποτε σκοτεινό σημείο. Φρόντισε οι πηγές φωτισμού να ποικίλουν. Μια επιτραπέζια λάμπα πάνω σε ένα τραπέζι, ένα φωτιστικό εδάφους σε μία γωνία, μπορούν να πλαισιώσουν αρμονικά το κεντρικό φωτιστικό και να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.